Seçimin şifresi

A -
A +
Önümüzdeki hafta TBMM'de yoğun bir seçim dönemi yaşanacak. Partiler, Meclis Başkanlık Divanı üyelerini ve Grup Başkanvekillerini yeniden belirleyecek. İşte bu koltuklar için en hummalı seçim çalışması CHP'de yaşanıyor. Hem Başkanlık Divanı üyelikleri hem de grup başkanvekillikleri için çok sayıda aday var. Mehmet Kesimoğlu, Oktay Ekşi, Kamer Genç ve Erdal Aksünger Meclis Başkanvekilliği için çalışırken, Grup Başkanvekilliği için de mevcut Grup Başkanvekilleri Muharrem İnce, Akif Hamzaçebi ve Emine Ülker Tarhan'a ek olarak Ali Rıza Öztürk Engin Altay, Özgür Özel gibi isimler kulis yapıyor. Adaylar, milletvekili arkadaşlarından seçilebilmek için destek istiyor, adam adama markaj uyguluyorlar. CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker ile işte bu seçimleri konuşurken Mehmet Bey, seçimlerde oy almanın, kazanmanın şifrelerini de anlattı. Mehmet Bey'in şifreleri şöyle: "Aday olan birine birisi 'hayırlı olsun' diyorsa kesinlikle oy vermeyecek demektir. 'Adaylığına memnun oldum' diyorsa yüzde 20 oranla oy verebilir. 'Çok iyi, partiye katkıların var iyi bir milletvekilisin' diyorsa yüzde 50 oranda oy verecek demektir." Mehmet Bey'e "Peki bir adayın kazanma şansı en yüksek nasıldır?" diye sorduk o da "Bir aday için arkadaşları başkalarını arıyor oy istiyorsa işte o aday kesinlikle seçimi kazanır. Olayın şifresi budur" dedi. Adaylara duyurulur, bizden söylemesi...

Sinirlendiren toplantı
Geçtiğimiz hafta Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKKONFED) tarafından Elazığ'da bölgesel yatırımlarla ilgili bir toplantı düzenlenmiş. Toplantının konusu kalkınma ve yatırım olunca da programa Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile AK Parti Elazığ Milletvekilleri de davet edilmiş. Hem bakan hem de milletvekilleri ekonomik konuların konuşulacağını düşünerek toplantıya tam kadro gelmiş. Ancak bunun böyle olmadığı toplantıyı düzenleyen TÜRKKONFED Başkanı Süleyman Onatça'nın konuşması ile ortaya çıkmış. Bölgesel kalkınma ve yatırım toplantısının ana gündem maddesi bir anda Gezi Parkı olayları olmuş. Hem Onatça, hem de TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz yaptıkları konuşmalarda hükümete sert eleştiriler yöneltmişler. Bakan ve milletvekilleri bu konuşmalara sert şekilde cevap vermişler ama AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay'ı sakinleştirmek pek kolay olmamış. Alpay önce Yılmaz ve Onatça'nın yanına giderek tepkisi dile getirmiş, ardından da bakan ve diğer milletvekilleri ile birlikte toplantıyı terk etmiş. Alpay bu olayı bize anlatırken,  "Konuşmaları dinleyince beynimden vurulmuşa döndüm. Bunlar resmen toplum mühendisliği yapmaya gelmişler" değerlendirmesini yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.