Temel'le Dursun muhalefeti

A -
A +


Terörün sonlandırılması amacıyla başlatılan çözüm süreci son günlerin en popüler gündem maddesi haline geldi. Meclis'te iktidar ile muhalefet milletvekilleri arasındaki polemik konusu da doğal olarak bu mesele üzerine yoğunlaştı. Muhalefet milletvekillerinden çözüm sürecine gelen eleştirilere AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, Meclis Genel Kurulunda bir Karadeniz fıkrası anlatarak cevap verdi. Özel'in anlattığı fıkra şöyle:
"İdama mahkûm olan Temel'e sormuşlar: 'Son sözün ne?' diye. 'Annemi görmek istiyorum' demiş. Yine idam mahkûmu Dursun'a sormuşlar: 'Son sözün ne?' diye. 'Temel annesini görmesin' demiş. Sizin muhalefet anlayışınız da bu. Nerede güzel bir yola girsek 'Hayır, istemezük' diyorsunuz. Keşke kaliteli bir muhalefet yapsanız da bizim alternatifimiz olabilseniz. Size öğüdüm; böyle yapmaya devam edin. Siz böyle yaptıkça millet bize daha çok oy vermeye devam edecek..."

Dana kavurması

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, hayvancılıkla ilgili konuları Meclis gündemine taşıyan milletvekillerinden. Öğüt, önceki yıllarda Meclis kapısına bir dana getirmiş ve içeri sokmak istemişti. Ensar Bey, geçtiğimiz günlerde de Meclis'te bir ilke daha imza atıp, getirdiği dana buduyla basın toplantısı düzenledi. Ensar Bey'in yanında getirdiği dana budunun hikâyesi burada bitmedi. Öğüt, basın toplantısının ardından dana budunu Meclis lokantasına gönderdi. Dana budu, Meclis aşçıları tarafından "dana kavurması" olarak pişirildi. Ensar Bey de yerli dana etinden yapılma kavurmayı, hem gazetecilere hem de lokantadaki diğer misafirlere ikram etti. Bakalım Ensar Bey, hayvancılığın sorunlarına dikkat çekmek için önümüzdeki günlerde başka neler yapacak?

Pakdil'in seçimi!

AK Parti'de tüzük gereği 3 dönemlik milletvekilliği sınırı nedeniyle son kez milletvekilliği yapan bazı isimlerin önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimlerde belediye başkanlığı adaylığını düşündükleri konuşuluyor. Bize gelen bilgilere göre, bu isimlerden birisi de uzunca bir süre Meclis Başkanvekilliği yapan ve halen Parlamenterler Birliği Başkanı olan Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil imiş. Pakdil'in adaylık düşüncesinden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da bilgisi olmuş. Nevzat Bey'in ismi şimdiden aday olabilecek isimler arasında yapılan anketlere eklenmeye başlamış bile. Bakalım uzun süre Meclis Başkanvekili kürsüsünde gördüğümüz Nevzat Bey'i önümüzdeki dönemde belediye başkanlığı koltuğunda görebilecek miyiz?
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.