Vasfiye Teyze modası

A -
A +


Yalan Dünya dizisinde "Vasfiye Teyze" karakterinin sık sık kullandığı 'ne çektin be, yazık ve mecbur' şeklindeki ifadeleri tüm kamuoyunda olduğu gibi siyasetçilerin diline de pelesenk oldu. Meclis kulisinde birbirlerine her fırsatta 'Ne çektin beee' diye seslenen vekillerin bu modasına uyan son isim de AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekçi oldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in televizyonların saatlerce Başbakanın konuşmalarını yayınladığına yönelik eleştirilerine Zeybekçi, 'Vasfiye Teyze' üslubu ile cevap verdi. Zeybekçi, "Ah yazııık, ne yapacan, katlanacan, mecbuurrr" dedi.

"Bari amin deyin!"


TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu geçen hafta sonu Kızılcahamam'da yapılan AK Partinin kampında Başkanlık Sistemini anlatırken milletvekili arkadaşlarının deyimiyle âdeta 'Stand-up' yapmış. Milletvekillerinin büyük ilgi gösterdiği sunum sırasında Burhan Hoca başkanlık sisteminin gerekliliğini esprili örnekler vererek anlattıktan sonra konuyu AK Parti'nin 2071 hedeflerine getirmiş. Kuzu, 2071 hedeflerinin gerçekleştirilmesi için de başkanlık sisteminin şart olduğunu söylemiş ve eklemiş: "İnşallah ben de 2071'i görürüm" Bu sözlere salondan herhangi bir tepki gelmeyince de Burhan Hoca "Yaa alkışlamıyorsunuz, bari amin deseydiniz" temennisinde bulunmuş. Bunun üzerine de salondan 'Amin' sesleri yükselmiş.

CHP'de seçim yarışı başladı

CHP'de, çözüm süreci, bildiri tartışmaları sürerken, bir yandan da grup yönetimi seçimleri için sıkı bir kulis çalışması yürüyor. CHP'de 3 grup başkanvekilliğine talip olanların sayısı şimdiden 10'u buldu. CHP'de mevcut Grup Başkanvekilleri Emine Ülker Tarhan, Muharrem İnce ve Akif Hamzaçebi'nin yeniden aday olacakları belirtilirken, kulislerde Ali Serindağ, Özgür Özel, Engin Altay, Ali Rıza Öztürk, Gürkut Acar, Hurşit Güneş gibi isimlerin de adaylığa hazırlandıkları konuşuluyor. Duyduğumuza göre Kılıçdaroğlu seçimlerde "Şu isim olsun" diyerek müdahale etmeyi düşünmüyormuş. Adaylar arasında hem yenilikçi hem de ulusalcı isimler olduğu dikkate alınırsa anlaşılan CHP'de yönetim seçimleri kıran kırana geçecek. Bakalım CHP'de seçimi ulusalcılar mı yenilikçiler mi kazanacak...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.