Yandı gülüm keten helva

A -
A +
MHP'li Başkanvekili Meral Akşener'in yönettiği TBMM oturumları genellikle 'tatlı-sert' bir ortamda geçiyor. Meral Hanım, mümkün olduğunca kavga gürültüye yol açmadan oturumları yönetmeye özen gösteriyor. Ancak, milletvekilleri öyle şeyler söylüyorlar ki Meral Hanım da bazen kendini tutamıyor. Hatta milletvekilleri hocalıktan gelen Meral Hanım için "Sesini incelterek bağırmaya başladıysa korkacaksınız" diyorlar. İşte geçtiğimiz günlerde Meral Hanım'ın sabrı taştı. Söz alan iktidar ve muhalefet milletvekilleri karşılıklı olarak birbirlerine sataşıp her seferinde söz talebinde bulununca Akşener, daha fazla dayanamadı ve "sürekli birbirinize bağırıp, çağırıp, sövüp gidiyorsunuz. Ben her seferinde size söz versem yandı gülüm keten helva. Çünkü herkes birbirine laf atıyor. Böyle olursa bu Meclis'i yönetemeyiz" diyerek tepkisi dile getirdi.

AK Parti'de düğün ayı 
Havalar ısınıp yaz ayları gelince, düğün dernek mevsimi de başladı. AK Parti kulisinde geçen hafta yoğun bir düğün davetiyesi trafiği vardı. Milletvekillerinin danışmanları diğer milletvekillerine düğün davetiyesi dağıtmak için yoğun mesai harcadı. Davetiyelerden birinin AK Partili Bilal Macit'e ait olduğu ortaya çıktı. Meclis'in en genç milletvekillerinden AK Partili Bilal Macit, önümüzdeki günlerde bekarlığa veda etmeye hazırlanıyor. Macit 30 Haziran'da dünya evine girecek. Bu arada eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ da düğün telaşı içindeymiş. Bakan Akdağ 17 Haziran'da kızını evlendirecek. AK Partide düğünler bununla da sınırlı değil tabii. AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak ile Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez de oğullarını evlendirmeye hazırlanıyorlar.

Katarakt tedavisi!
TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun özellikle AK Partili Ahmet İyimaya'nın katıldığı toplantıları oldukça renkli görüşmelere sahne oluyor. İyimaya'nın olaylar ve durumlara bakış açısı ve ağdalı ifadelerle yaptığı değerlendirmeleri genelde komisyonun havasını yumuşatıyor. İşte benzer bir durum geçtiğimiz günlerde yine yaşandı. CHP'li Atilla Kart katarakt ameliyatı geçirdiği için bir süre ara verdiği komisyon toplantılarına Cuma günü katıldı. Bütün üyeler, hafta başında diğer gözünden de ameliyat olacak Atilla Bey'e geçmiş olsun dileklerini ilettiler. İyimaya da diğer üyeler gibi dileğini ilettikten sonra "Gözlerdeki katarakt tedavi edilebiliyor ama beyinlerdeki kataraktın tedavisi henüz yapılamıyor" diyerek espriyi patlattı. İyimaya'nın bu sözleri komisyon üyelerini epeyce güldürdü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.