Yeni gelecekler düşünsün

A -
A +

Meclis'in daha verimli çalışması için içtüzük hükümlerini yeniden düzenlemek amacıyla kurulan komisyon geçtiğimiz günlerde, ihtisas komisyonu başkanlarına bir yazı göndererek içtüzükle ilgili önerilerini istedi. Komisyon başkanları da bunu üyelerine gönderdi. Meclis'te iki milletvekili sohbet ederken bu dönem seçilen diğerine dönüp, "İçtüzük ile ilgili görüşlerinizi bildirdiniz mi? Görüş istediler. Ne düşünüyorsunuz?" diye sordu. 3 dönemdir milletvekilliği yapan ve AK Parti tüzüğüne göre bir dahaki seçimlerde milletvekili adayı gösterilemeyecek olan AK Partili milletvekili esprili bir dille, "Beni yeni içtüzük hiç ilgilendirmiyor. Ben bunca yıldır bu içtüzükle idare ettim. İki yıl daha ederim. Yeni içtüzüğü bundan sonra milletvekili olacak arkadaşlar düşünsün" diyerek konuyu kapattı.

Öyle soruya böyle cevap!

Meclis Genel Kurulunda iki hafta süren EPDK yasası ile ilgili görüşmelerde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız deyim yerindeyse 'cevap makinesine' döndü. Muhalefet milletvekillerinin yasa ile ilgili-ilgisiz binin üzerinde sorusunu cevaplayan Yıldız, CHP'li Kamer Genç'in bir şirketten bahsederek "Bu şirkette hisseniz var mı, varsa yüzde kaçtır, ne zaman aldınız?" şeklindeki sorusuna, böyle bir şirketin ortağı olmadığı cevabını verdi. "Siz bu soruyu sormakla neyi kastettiniz?" sorusuna Genç'in verdiği "Sadece öğrenmek için" cevabını alan Yıldız biraz da sinirlenerek şöyle konuştu:
"Peki, ben de size şunu sorabilir miyim öğrenmek amacıyla? Ben geçen gün Kızılay'da yürüyordum, iki kişi dedi ki yoldan geçerken, tanımıyorum onları da. Siz hırsızmışsınız. İnanmadım gerçi ama siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?" desem siz bunu hak etmiş olur musunuz? O nedenle birbirimizin hakkına, hukukuna riayet etmemiz lazım."

Nazar mı değdi?

AK Parti'nin kendi deyimleriyle '3 kel Kayseri milletvekilinin' son günlerde başlarına gelmeyen kalmamış. Bahsettiğimiz isimler İsmail Tamer, Ahmet Öksüzkaya ve Yaşar Karayel. Yedikleri içtikleri de ayrı gitmeyen bu isimlerden önce İsmail Tamer rahatsızlanmış ve guatr ameliyatı olmuş. Ardından daha bir hafta on gün geçmeden bu kez Ahmet Öksüzkaya Kayseri'de katıldığı bir programın ardından rahatsızlanmış ve 2 gün boyunca hastanede serum yemiş. Son olarak da geçtiğimiz hafta Yaşar Karayel bel fıtığı nedeniyle hastanelik olmuş. Meclis'te bu durumu öğrenen diğer milletvekili arkadaşları ise Kayseri milletvekillerine "Siz hiç ayrılmazdınız. Ne oldu size nazar mı değdi?" diye takılmadan edemediler. Biz de her üç milletvekilline 'geçmiş olsun' diyoruz ve en kısa sürede yeniden bir araya gelmelerini diliyoruz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.